Vegán borsóleves szarvasgombás pattogatott kukoricával
Egy jó zöldséges leves mindig jöhet! Rengeteg zöldség, gyógynövény és fűszer felhasználásával valami olyan finomat és változatosat alkottunk… konkrétan csurog a nyálunk! Főleg ettől a krémes vegán borsólevestől.

De a leveshez mindig kell egy kis ropogósság, hogy a krémességet kicsit kontrasztba tegyük… és itt jön a képbe a pattogatott kukorica…
A vegán fehér szarvasgombás pattogatott kukoricánk tökéletesen megfelel a krutonok ropogós öntetéhez! A sós-édes-sajtos íz rendkívül finom a friss borsóval párosítva. Nem hisz nekünk? Próbáld ki magad!
Hozzávalók:
- 1 fehér hagyma, durvára vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összetörve
- 350 g fagyasztott borsó
- 500 ml zöldségalaplé
- Só, bors
- 60 ml vegán tejszín/kókusz joghurt
- Pirított fenyőmag, tálaláshoz
- Szarvasgombás pattogatott kukorica, tálaláshoz
Elkészítés:
- Tegyünk egy kevés olajat egy vastagabb aljú serpenyőbe, és pirítsuk puhára benne a hagymát és a fokhagymát
- Adjuk hozzá a fagyasztott borsót, az alaplevet és a fűszereket, és 10 percig pároljuk
- Turmixgéppel simára turmixóljuk
- Keverd hozzá a tejszínt/joghurtot
- Kóstoljuk meg és fűszerezzük ízlés szerint
- Tálaljuk több borsóval, pirított fenyőmaggal, egy csepp tejszínnel, és Szarvasgombás Popcornnal.
Hűtőben 2-3 napig, lefagyasztva akár 3 hónapig is eláll.
Te elkészítetted ezt a receptet? Szívesen látnánk! Mindenképpen jelölj meg minket a @mypopcornshop #mypopcornalkotasom címen kedvenc közösségi médiacsatornádon!
A hozzávalókat itt találod meg:
95 készleten