Kicsit pihenünk...rendeléseket 2024.03.04-én adjuk fel legközelebb!
Krémes szünet: kávés kekszes sajttorta falatkák popcornnal

Krémes szünet: kávés kekszes sajttorta falatkák popcornnal

Krémes szünet: kávés kekszes sajttorta falatkák popcornnal

A krémes sajttorták nagy rajongóiként feltettük magunknak a kérdést: Lehet-e jobb a sajttorta? Igen! A ropogós és a nyirkos kifinomult egyensúlya még jobbá teszi. A kis csokoládés, édes és fanyar torták éppen megfelelő méretűek egy kis, finom szünethez, és igazi szemet gyönyörködtetnek minden party asztalán.

HOZZÁVALÓK

A tésztához

  • 100 g vajas keksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 tk sütőkakaó
  • 25 ml espresso

A töltelékhez

  • 300 g krémsajt
  • 50 ml tejszín
  • 80 g cukor
  • 2 tojás
  • 6 csokis keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A díszítéshez:

  • kakaópor
  • csokis keksz
  • Kávés keksz pattogatott kukorica

HOGYAN KÉSZÍTSD EL?

Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra és egy 12 muffinhoz való muffinformát vajazd ki.

A kekszet mélyhűtő zacskóba zárd bele és sodrófával szépen törd össze.

Az apróra vágott vajas kekszet keverd össze az olvasztott vajjal, az eszpresszóval és a kakaóporral, és egyenletesen elosztjuk a 12 formában. A sütőben 8-10 percig elősütjük.

Amíg a tortahéj sül, keverd simára a krémsajtot, a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot.

A csokis kekszeket ugyanúgy törd fel, mint a vajas kekszet, és forgassuk bele a sima tésztába. Most vedd ki a muffinformát a sütőből (a sütőt hagyjuk bekapcsolva), és kend meg a krémsajtos keverékkel a keksz alapjait.

A tortákat 165°C-on kb 20-25 percig süsd. A sütési idő végén a masszának csak a közepén kell enyhén „billegnie”. Kihűlés után a tortákat legalább 4 órára tedd hűtőbe.

Vedd ki a formából, szórd meg egy kis kakaóporral. Pattogatott kukoricával és keksszel díszítjük.