Kicsit pihenünk...rendeléseket 2024.03.04-én adjuk fel legközelebb!
Vegán borsóleves szarvasgombás pattogatott kukoricával

Vegán borsóleves szarvasgombás pattogatott kukoricával

Vegán borsóleves szarvasgombás pattogatott kukoricával

Egy jó zöldséges leves mindig jöhet! Rengeteg zöldség, gyógynövény és fűszer felhasználásával valami olyan finomat és változatosat alkottunk… konkrétan csurog a nyálunk! Főleg ettől a krémes vegán borsólevestől.

De a leveshez mindig kell egy kis ropogósság, hogy a krémességet kicsit kontrasztba tegyük… és itt jön a képbe a pattogatott kukorica…

A vegán fehér szarvasgombás pattogatott kukoricánk tökéletesen megfelel a krutonok ropogós öntetéhez! A sós-édes-sajtos íz rendkívül finom a friss borsóval párosítva. Nem hisz nekünk? Próbáld ki magad!

Hozzávalók:

  • 1 fehér hagyma, durvára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 350 g fagyasztott borsó
  • 500 ml zöldségalaplé
  • Só, bors
  • 60 ml vegán tejszín/kókusz joghurt
  • Pirított fenyőmag, tálaláshoz
  • Szarvasgombás pattogatott kukorica, tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Tegyünk egy kevés olajat egy vastagabb aljú serpenyőbe, és pirítsuk puhára benne a hagymát és a fokhagymát
  2. Adjuk hozzá a fagyasztott borsót, az alaplevet és a fűszereket, és 10 percig pároljuk
  3. Turmixgéppel simára turmixóljuk
  4. Keverd hozzá a tejszínt/joghurtot
  5. Kóstoljuk meg és fűszerezzük ízlés szerint
  6. Tálaljuk több borsóval, pirított fenyőmaggal, egy csepp tejszínnel, és Szarvasgombás Popcornnal.

Hűtőben 2-3 napig, lefagyasztva akár 3 hónapig is eláll.

Te elkészítetted ezt a receptet? Szívesen látnánk! Mindenképpen jelölj meg minket a @mypopcornshop #mypopcornalkotasom címen kedvenc közösségi médiacsatornádon!